Friday 31 May 2013

Megnyílt a 3D-s Van Gogh kiállítás

Rajongsz Van Gogh műveiért? Lenyűgöz a Csillagos éj, a híres Napraforgók vagy különös önarcképei? Nézzétek meg kettesben a festő 200 leghíresebb festményének digitális rekonstrukcióját és a 7 db 3D-s képet! 
 
Ez a Van Gogh-kiállítás kicsit más, mint a többi! A kiállítás az eredeti festmények 3D-s animációinak felhasználásával új nézőpontot szeretne megmutatni a világhírű festővel kapcsolatban. A 3D-s technológia megmutatja a mozgást és a rétegződést Van Gogh műveiben, új részleteket fed fel és életre kelti a festményeket. A hét 3D animáció része az innovatív kiállításnak, a Van Gogh My Dream-nek, ami az amszterdami Beurs van Berlage pincéjében és boltíveiben látható. 

A 6 hónapos kiállítás szerves része egy Leopoly is, amin bárki megpróbálhatja reprodukálni Van Gogh keze munkáját.  
 
  • Van Gogh 200 leghíresebb festményének digitális rekonstrukciója a nagysikerű amszterdami kiállítás után most először Budapesten, a VAM Design Centerben tekinthető meg.
  • A kiállításon Van Gogh művei 3D-ben is életre kelnek, eredeti színvilágukban.
  • A vizuális élményért, az élethű 3D látványért designerek és filmkészítők csoportja felel, akik a képeket surround hangeffektekkel tették még élvezhetőbbé.
  • A reprodukciós kiállítás tulajdonképpen háromdimenziós könyveket mutat be, pazarul elkészített életnagyságú illusztrációkkal.
  • A festő munkáit óvatosan újították fel és színezték újra, igazodva a képek színvilágának eredeti intenzitásához a minél élethűbb és tökéletesebb reprodukció érdekében.

No comments:

Post a Comment