Friday 31 May 2013

Gömb, ami végül nem is gömb lett!

Egyelőre a legtöbb gyúrma hajaz az eredeti gömbre. Ezért is nagy kedvence a mai napunknak a következő versenyző! Gyúrd tovább és hozz ki belőle valami egész mást :) http://leopoly.com/create/?1839

Megnyílt a 3D-s Van Gogh kiállítás

Rajongsz Van Gogh műveiért? Lenyűgöz a Csillagos éj, a híres Napraforgók vagy különös önarcképei? Nézzétek meg kettesben a festő 200 leghíresebb festményének digitális rekonstrukcióját és a 7 db 3D-s képet! 
 
Ez a Van Gogh-kiállítás kicsit más, mint a többi! A kiállítás az eredeti festmények 3D-s animációinak felhasználásával új nézőpontot szeretne megmutatni a világhírű festővel kapcsolatban. A 3D-s technológia megmutatja a mozgást és a rétegződést Van Gogh műveiben, új részleteket fed fel és életre kelti a festményeket. A hét 3D animáció része az innovatív kiállításnak, a Van Gogh My Dream-nek, ami az amszterdami Beurs van Berlage pincéjében és boltíveiben látható. 

A 6 hónapos kiállítás szerves része egy Leopoly is, amin bárki megpróbálhatja reprodukálni Van Gogh keze munkáját.  
 
  • Van Gogh 200 leghíresebb festményének digitális rekonstrukciója a nagysikerű amszterdami kiállítás után most először Budapesten, a VAM Design Centerben tekinthető meg.
  • A kiállításon Van Gogh művei 3D-ben is életre kelnek, eredeti színvilágukban.
  • A vizuális élményért, az élethű 3D látványért designerek és filmkészítők csoportja felel, akik a képeket surround hangeffektekkel tették még élvezhetőbbé.
  • A reprodukciós kiállítás tulajdonképpen háromdimenziós könyveket mutat be, pazarul elkészített életnagyságú illusztrációkkal.
  • A festő munkáit óvatosan újították fel és színezték újra, igazodva a képek színvilágának eredeti intenzitásához a minél élethűbb és tökéletesebb reprodukció érdekében.

Thursday 30 May 2013

Menu

Tudtátok, hogy ezzel a kis gombbal lehet anyagot változtatni? Vagy akár az "M" gyorsbillentyűvel. A LeopolyNEXT-ben pedig úgy tudod kifesteni alkotásod, ahogyan csak szeretnéd

Punks not dead

Punk srác by Lori. Akár Wattie Buchan is lehetne, aki az Exploited énekese
http://www.youtube.com/watch?v=FoqG2wQ5PV4

3D-s Van Gogh kiállítás nyílik a VAM Design Centerben

Holnap nyit a VAM Design Ceterben egy 3D-s Van Gogh kiállítás, amin a Leopoly is az interaktív kiállítási része lesz! Gyertek nézzétek meg a magatok… kapkodni viszont nem kell, 6 hónapi nyitva lesz ;) — at VAM Design Center
https://www.facebook.com/vangoghkiallitasvamdesign

Ez a jövő?

Hihetetlen arcfelismerő/scannelő/animáló és még sorolhatnám software! 2013-as SIGGRAPH-on ez is megtekinthető lesz! Leopolyval párosítva saját magunkat tudnánk gyúrni ;) Ez aztán a jövő :)
Azt tudtad, hogy a Leopoly-ban gyúrt objectek egy 3D printeren kinyomtathatóak? Válassz egy szimpatikus alapot, gyúrd tovább, majd vidd haza :)

De mi is az 3D nyomtatás?

3D nyomtató egy olyan eszköz, ami háromdimenziós tárgyakat képes alkotni térbeli digitális modellekből. Jelenlegi fő alkalmazásterülete a gyors prototípuskészítés, de a technológia fejlődésével az ipari alkalmazásra is lehetőség nyílhat. A 3D nyomtató additív gyártási eljárás, vagyis apró részek összeforrasztásával készít tárgyakat szemben a hagyományos megmunkálással, melynek során egy nagyobb nyers darabból forgácsolással, szikraforgácsolással választják le a felesleges anyagot és a megmaradó rész lesz a kész termék. Amióta a 3D nyomtatás előtérbe került, az additív gyártás ellentétjeként a hagyományos eljárást szubtraktív gyártásnak is szokták nevezni. A 3D nyomtatás egyike a 21. század forradalmian új technológiáinak, az utóbbi időben rohamosan növekszik az eladott nyomtatók száma és áruk ugyancsak meredeken csökken.

Wednesday 29 May 2013

Koponya, kicsit máshogy

Elég kemény lett az öreg.. De tudunk mi jobbat is.. nem? Azért anatómiát ne ebből tanuljatok :)

Mi az a 3D?

Az embernek (no meg az állatok nagy részének) azért van két szeme, hogy térben (három dimenzióban) láthasson. A fej felépítéséből következik, hogy a két szem sohasem lát azonos képet, a szemeknek más-más szögben állnak, így ugyanarra a tárgyra különböző módon fókuszálnak. A két szem által érzékelt két különböző képből az agy építi fel az általunk ismert 3D világot. Ha valaki csak az egyik szemét tartja nyitva, nem érzékeli a tárgyak pontos térbeli helyzetét, ha pedig leteszünk a számítógép elé egy poharat és hol csak az egyik szemünket nyitjuk ki, hol csak a másikat, egyszer látjuk a pohár mögött a monitor egy részét, egyszer meg pont nem.
A 3D-s képmegjelenítés lényege ennek a mélységérzetnek a hozzáadása a hagyományos 2D képernyőhöz, végső soron arról van szó, hogy az emberi agyat „átverve” a kijelző sík felülete segítségével térbeli képet állítanak elő. A 3D-s megjelenítés önmaga persze nem újdonság, már a XIX. században is kísérleteztek vele, és az elmúlt években több 3D-s számítógépes szett is készült már. A Leonar3Do is egy ilyen 3 dimenziós eszköz, aminek fejlesztése során felgyülemlett tudásból született meg a Leopoly, a mindenki által elérhető 3 dimenziós alkotó eszköz, aminek a segítségével bárki létrehozhat 3D-s tárgyakat.

3D nyomtatás finn iskolákban

Olli Nuuttila, Pyhtää finn kisváros polgármestere a „globális 3D nyomtatás lázra” hivatkozva, azzal a javaslattal állt elő, hogy az észak-európai ország iskoláiban is kezdjenek el 3D printereket használni.

Tovább: 
http://freedee.blog.hu/2013/04/30/3d_nyomtatas_finn_iskolakban

Tuesday 28 May 2013

Monday 27 May 2013

Iskolák versenye!

Szerintetek melyik iskola nyeri a fődíjat?
http://leopoly.com/iskola/a-verseny/
A verseny elkezdődött! Te regisztráltál már?
Ne feledd! Az iskolád támogatása egyszerű 3 lépésben!
1. regisztrálj és támogasd az iskolád
2. készíts egy leopoly-t és mentsd el
3. szerezz legalább 1 like-ot a művedre!
A hétvégi rendezvényen egy kisebb hadsereg gyerek próbálta ki a Leopoly-t. Nézzétek meg az "explore" menü alatt a legújabb gyúrásokat! Elképesztő milyen kreatív művek készültek
http://leopoly.com/view/?id=1534&object=1534

Friday 24 May 2013

Unsurprisingly, Wohlers Report 2013 Reveals Continued Growth in 3D Printing

The 2013 edition of the Wohlers Report from 3D printing industry analyst Wohlers Associates has been published today. It can not come as a shock to many that overall things in the 3D printing/AM sector are buoyant and growth is expected to continue. However, what is more of a surprise, is that the report does suggest that “growth of low-cost ‘personal’ 3D printers cools significantly.” Hmmm, more on this later.

more: 
http://3dprintingindustry.com/2013/05/24/unsurprisingly-wohlers-report-2013-reveals-continued-growth-in-3d-printing/

Thursday 23 May 2013

Sticker!

Download / Print / Stick up!
This is a nice sticker for you!

VIRTUAL REALITY IN THE CLASSROOM


The use of virtual reality gives students the opportunity to step outside the classroom in ways they have never had the opportunity to in the past. Students can take virtual field trips, do virtual dissections, and “participate” in history like students have never had the opportunity for in the past.